luni, 25 ianuarie 2010

Ceaiuri de slabit

Ca orice dieta sau cura de slabire, si cea bazata pe ceaiuri are avantaje si dezavantaje. Din punct de vedere al avantajelor, ceaiurile de slabit nu contin nicio calorie, hidrateaza organismul, reduc riscurile aparitiei bolilor respiratorii si cardiace, previn formarea cheagurilor de sange si au actiune energizanta. In ceea ce priveste dezavantajele, ceaiurile de slabit duc la aparitia starilor de oboseala, agitatie si insomnie. Pentru a inlatura aceste dezavantaje este bine sa alegeti ceaiurile de slabit naturale, din plante. In aceasta categorie intra ceaiul de urzica, ceaiul verde, ceaiul din frunze de dud sau nuc, ceaiul chinezesc sau antiadipos.

Ceaiul verde este una dintre cele mai eficiente solutii de slabire. Dieta bazata pe ceai verde trebuie urmata astfel: preparati o infuzie dintr-un litru de apa si o lingura de ceai verde si consumati zilnic o jumatate de litru, timp de o luna. Pe perioada curei de slabire nu consumati decat alimentele prescrise de nutritionistul dumneavoastra. Daca nu ati ajuns la nutritionist, incercati sa reduceti treptat cantitatea de mancare pe care o consumati zilnic.

Ceaiul de urzica este indicat in cura de slabire deoarece are un continut bogat de vitamine si calciu. Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine sa consumati aproximativ un litru de ceai de urzica pe zi (de preferat dimineata si dupa masa de pranz). Urmand acesta terapie naturista, veti reusi sa dati jos 5 kg intr-o luna sau chiar mai mult daca tineti si o cura de slabire propriu-zisa.

Ceaiul din frunze de dud este o alta solutie pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de dud si 250 de ml de apa clocotita. Acesta va fi consumat dupa fiecare masa. Pentru un gust si mai placut, indulciti-l cu miere.

Ceaiul din frunze de nuc contine vitamina C, calciu si minerale. Pentru o cura de slabire eficienta, preparati ceaiul folosind o lingura de frunze de nuc la 250 de ml de apa. Nu se consuma mai mult de 4 lingurite pe zi, deoarece in cantitati mari poate deveni toxic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu