sâmbătă, 12 decembrie 2009

Remedii contra mahmurelii

Dupa o petrecere pe cinste, cu multe atractii culinare stropite cu multe lichide ce contin alcool, ne putem astepta la unele tulburari ale aparatului digestiv, ca si la mahmureala.
Daca va treziti in dimineata de dupa chef cu ameteala, cu o senzatie de greata si o suparatoare durere de cap - adica, mahmurit - atunci inghititi repede 7-8 capsuni proaspete. Daca nu gasiti capsuni, puneti la fiert 60 gr coaja de banana in 250 ml apa si beti zeama (decoctul) fierbinte, imediat dupa primul clocot. Sau, striviti 5-10 masline verzi (fara samburi) si amestecati-le cu 30 gr zahar; fierbeti amestecul intr-un litru de apa timp de 10 minute. Se va bea tot lichidul obtinut.


  • Trebuie sa consumam paine prajita cu miere de albine sau miere de papadie sau de galbenele preparata in casa. Mierea de galbenele se prepara astfel: se pun doua maini de flori uscate intr-un litru de apa si se dau in cateva clocote. Se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa sa stea pana a doua zi. Se filtreaza prin apasare, se adauga 1 kg de zahar tos si zeama de la o jumatate de lamaie si se fierbe in baie de aburi, la foc mic, pana ce siropul se leaga bine. Mierea de papadie se prepara la fel ca si cea de galbenele.
  • Sucurile de portocale si tomate grabesc eliminarea alcoolului din organism. Drept urmare se beau de 3-4 ori pe zi cate 100 ml suc de portocale sau de tomate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu